Arhiv

 

 

 

LETO 2018


 
16. DRŽAVNO PRVENSTVO V SHOWDOWNU  (Sobota 7. april in nedelja 8.april.)  (Okroglo pri Naklem)
 
Državnega prvenstva se je udeležilo 15 moških, 7 žensk in 7 ekip. Prvenstvo se je odigralo po novem pravilniku, sprejetem v letu 2017. Moški so razigravali v 4 skupinah, ženske pa so se pomerile vsaka z vsako. V ekipnem delu tekmovanja pa so se ekipe spoprijele takoj na izločanje kakor tudi v moški konkurenci v drugem delu tekmovanja. DP je organizirala ZŠIS - POK, izvedlo pa ga je v njenem imeu ŠDSS iz Škofje Loke. Prvenstvo so odsodili 4 sodniki (Marko Jeretina, Marko Čenčič, Gašper Tanšek in Gregor Habjan, ki je tudi vodil organizacijo turnirja). Tekmovanje je bilo na dokaj visoki ravni in sploh končne tekme so bile zanimive in napete.
 
Državni prvaki so postali Peter Zidar, Sanja Kos in ekipa iz MDSS Maribor.  Za petrom so se zvrstili Aleksander Sabo, Miha Susman, Denis Detiček, Simon Podobnikar, ..., Za Sanjo pa je tokrat na drugem mestu zaključila Tanja Oranič, nato Jana Fuhrer, Tina Gostenčnik, Tanja Jesih Bačnik, ...  Ekipe pa so se za Mariborčani zvrstili  v naslednjem vrstnem redu, Ljubljana 2, Murska Sobota, Kranj, Novo Mesto, Ljubljana 1 in Celje.  rezultati


  

FEBRUAR   

DP slepih in slabovidnih v alpskem smučanju   Soriška planina   (18. mar. 2018)  (premalo št. prijavljenih)

DP slepih in slabovidnih v teku na smučeh    Soriška planina (18. mar. 2018) (premalo št. prijavljenih)

  

 

 

LETO 2017

11.SDSS OPEN v SHOWDOWNU  na Okroglem pri Naklu. (5.8. 2017 -6.8.2018)
 
Končal se je 11. zaporedni turnir SDSS OPEN v showdownu. V moški konkurenci je ponovno slavil Peter Zidar, ki je v finalu ugnal Aleksandra Saba. Na tretjem mestu je končal Denis Repa. V ženski konkurenci je bila ponovno zmagovalka Sanja Kos, ki je v finalu porazila Tanjo Oranič, tretja pa je bila Anja Hočevar. V ekipnem tekmovanju pa so močno dobili preostalo konkurenco Peter, Sanja in Ciril v postavi Sanjski team.

  

15. DRŽAVNO PRVENSTVO V SHOWDOWNU

 
1. in 2. april - - OKROGLO PRI NAKLEM 

15 DP je potekalo po že ustaljenih smernicah. Udeležilo se ga je 15 moških, 6 žensk in 7 ekip.  Za to prvenstvo bi upravičeno lahko rekli da je bilo prvenstvo malih presenečenj. V soboto smo čez dan odigrali vse tekme razigravanja in ekipni del prvenstva, v nedeljo dopoldne pa smo odigrali najzanimivejše tekme za 3 mesto in finala v vseh kategorjiah.  V moški konkurenci  je tokrat Peter Zidar v polfinalu zelo na tesno izločil Miha Susmana in v finalu nato premagal tudi Ladija Humskega. Ponovno je obranil naslov državnega prvaka, tretji je bil Miha Susman, ki je v boju za bronasto odličje izločil Simona Podobnikarja. V ženski konkurenci je za presenečenje poskrbela Jana Fuhrer ki je po dolgem času znova postala državna prvakinja, drugouvrščena je bila Sanja Kos, tretja Tanja Oranič in četrto uvrščena Tina Gostenčnik. V ekipni konkurenci smo bili priča dobrim tekmam,  državni prvaki 2017 je postala ekipa iz MDSSCE2, drugouvrščena je bila ekipa iz MDSSMB in tretje uvrščena ekipa iz MDSSKR. 2017  Alpsko smučanje (22 januar) Soriška Planina (odpadlo zaradi premalo prijav)

2017  Tek na smučeh (februar) Selško polje  (odpadlo zaradi premalega št. prijav)


 

LETO 2016

 

 

Organiziramo :

3. PRVESTVO ZDSSS V SHOWDOWNU

 

 

 

PRVENSTVO ZDSSS v showdownu  (Okroglo 12. 11. 2016)

Organizator 3. prvenstva ZDSSS v Showdownu je bila ponovno Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije. Izvajalec je bilo Športno društvo slepih in slabovidnih iz Škofje Loke. 

 

Prvenstvo se je odigralo v kategoriji moških in žensk.  Showdown je le eden izmed dveh specifičnih športov, s katerim se slepi lahko ukvarjajo.

Moški (1. Peter Zidar CE , 2. Miha Susman LJ, 3. Aleksander Sabo MS)

Ženske (1. Sanja Kos CE, 2. Jana Fuhrer CE, 3. Maša Pupaher MB) 

 

Hvala lepa tudi vsem sodnikom, (Gregor Habjan,  Marko Čenčič, Marko Jeretina in tudi Jon Božič, ki pa je svoje znanje sojenja dodatno izpopolnjeval pod sodniškim okriljem, ki so ga sodniki dobro opravili) . 

 

 

 

 

 

4. SODNIŠKI SEMINAR (zaradi slabe udeležbe je seminar odpadel)

Vsem MDSS

Zavod za slepo in slabovidno mladino

ŠDSS Škofja Loka

 Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije (v nadaljevanju ZDSSS) in Zveza za šport invalidov Slove­nije -Paraolimpijski komite (v nadaljevanju ZŠIS-POK) za leto 2016, objavlja razpis   ZAČETNI IN OBNOVITVENI SEMINAR  ZA SODNIKE V SHOWDOWNU

1.

Seminar bo potekal med 10. in 13. novembrom 2016 v Domu Oddiha  na Okroglem pri Naklem

2.

Pričetek seminarja bo v četrtek 10.11.2016 ob 18. uri.  Seminar bo vodil Gregor Habjan, ki ima veliko izkušenj z igro showdown in je tudi mednarodni sodnik showdowna, potrjen s strani IBSE.

3.

Organizatorja  seminarja sta ZDSSS in ZŠIS-POK.

4.

Omenjenega seminarja se lahko udeležijo vsi pravočasno prijavljeni kandidati. Prijava je možna na e-naslov sportinsah@zveza-slepih.si in v vednost na suzana.bevk@zveza-slepih.si ter info@sdss-sl.org. Prijava mora vsebovati ime in priimek ter ime društva iz katerega prihaja kandidat in datum ter uro prihoda (prijavni obrazec).  V prijavi navedite tudi ali boste koristili polni penzion ali le prehrano (kosilo, zajtrk in večerjo).       

Rok  prijave je ponedeljek 7. november 2016.

 Prijavitelj plača stroške bivanja in prehranjevanja. Cena polnega penziona je v sobah nad jedilnico 24,75 € in v sobah v Vili Toma Zupana 27,76 €, cena kosila je 7,5 € in večerje 6,5 €.  Stroške bivanja in prehrane poravnate pri ZDSSS.

5.

Podrobnejše informacije o razpisu dobite na ZDSSS na telefonski številki 01 4700 222 in pri Gregorju Habjanu na telefonski številki 051 412 805.

 

Nepopolnih in prepoznih prijav organizator ne bo upošteval.

 

 

 

 

 

 

Na Okroglem pri Kranju se je končal 10.SDSS OPEN turnir v showdownu, ki je potekal v soboto in nedeljo. (6.8 in 7.8.2016)
 
Igralo se je v moški konkurenci, ženski konkurenci in v ekipni konkurenci. 
V moški konkurenci je zmagal Peter Zidar, drugi je bil Aleksander Sabo in tretje mesto je dosegel Denis Repa.
V ženski konkurenci je zmagala Sanja Kos, ruga je bila Tanja Ornaič in tretja Marjana Banjat.
V ekipni konkurenci  Je zmagala ekipa posameznikov z imenom SPS (Sanja, Peter, Stanko) , druga je bila ekipa KPŠRD Karel Jeraj (Denis, Anja, Simon), tretja pa znova ekipa posameznikov z imenom LDS (Leon Denis, Sandi) .
 
Tekmovanja se je udeležilo 15 tekmovalcev, ki so se razigravali v predskupinah ter nato pomerili v četrtfinalu, polfinalu in finalu. Oba tekmovalna dneva sta bila zelo zanimiva in sta se končala z napetimi dvoboji po katerih ima tudi ta šport svoje ime (showdown).
 
Zahvalil bi se še sodnikom (Marko J., Gašper T., Gregor H.), ki so pomagali pri izvedbi tekmovanja in čez katere ni bilo pritožb.

 Organiziramo 10.SDSS OPEN V SHOWDOWNU!

Vabimo vas k prijavi na turnir 10.SDSS OPEN, ki bo potekal na Okroglem v soboto in nedeljo. (6.8 in 7.8.2016)
 
Igralo se bo v moški konkurenci, ženski konkurenci in v ekipni konkurenci. Prijavnina je 50 EUR na tekmovalca/lko. Za ekipo (3 tekmovalci) še dodatnih 9 EUR. (V prijavnini so zajeti stroški bivanja, prehrane in startnina na turnirju) V primeru velikega števila prijav, lahko turnir začnemo en dan prej (3-dnevni), kar pomeni 30 EUR dodatnega plačila na tekmovalca oz. spremljevalca. 

Prijave z vsem potrebnim je potrebno poslati  po elektronski pošti    info@sdss-sl.org  do vključno petka 29. julija 2016

 

 

 

14. DP v SHOWDOWNU

ŠDSS je bil izvajalec
13. DP Slovenije v Showdownu !  Organizator DP je bil ZŠIS-POK.


DP Slovenije v SHOWDOWNU, je potekalo v soboto in nedeljo (16.4. in 17.4.) na Okroglem pri Naklem. V soboto smo čez dan odigrali vse tekme razigravanja in ekipni del prvenstva, v nedeljo dopoldne pa smo odigrali najzanimivejše tekme na izločanje vključno s finali v obeh kategorjiah.  V moški konkurenci smo bili znova priči finalu Petra Zidarja in Miha Susmana. Ponovno je zmagal in obranil naslov državnega prvaka Peter Zidar, drugi je bil Miha Susman, tretji LAdislav Humski in četrti Janez Potočnik. V ženski konkurenci je postala državna prvakinja Tanja Oranič, drugouvrščena je bila Sanja Kos, tretja Jana Fuhrer in četrto uvrščena Maša Pupaher. V ekipni konkurenci smo bili priča velikemu presenečenju saj so postali državni prvaki 2016 , ekipa iz MDSSMB, drugouvrščena je bila ekipa iz MDSSLJ in tretje uvrščena ekipa iz MDSSKR.
Več o tem na straneh:
www.showdown.si ali pa na www.zsis.si.

 

ODPADLO!

Januar : DP slepih in slabovidnih v alpskem smučanju   Soriška planina   (23. jan. 2016)  

(Prestavljeno na 6. 2. 2016 ali na 20.2.2016)

Februar : DP slepih in slabovidnih v teku na smučeh    Selška dolina  (20. feb. 2016)

 


LETO 2015

 

 

PRVENSTVO ZDSSS v showdownu  (Okroglo 14. 11. 2015)

Na prvenstvu je nastopilo 12 moških in 6 žensk. Prvenstvo se je odvilo v enem dnevu. Zmagovalca sta bila Peter Zidar in Tanja Oranič. Ekipno se ni igralo zaradi pokmanjkanja časa!

 

9.SDSS OPENŠDSS je PRIPRAVIL ŽE 9. ODPRT TURNIR V SHOWDOWNU NA OKROGLEM. Turnir je potekal v soboto 8.8. in nedeljo 9. 8. 2015.

Prijavilo se je 16 igralcev/lk. Prijavili so se lahko preko svojih MDSS - jev ali pa tudi, kot posamezniki.  Ostanek vida ni ovira, turnirja se lahko udeleži kdorkoli, edino pravilo je med igro uporaba zatemnjenih očal.   Več na telefon 041 857 269  (Gregor Habjan)

Letošnji zmagovalec turnirja je bil ponovno Peter Zidar. V kategoriji Žensk pa je titulo prevzela Tanja Oranič. V ekipnem delu pa je ponovno slavila prva ekipa MDSSCE.

Moški: 1. Peter Zidar, 2. Denis Repa, 3. Rudi Kladnik
Ženske: 1. Sanja Kos, 2. Tanja Oranič, 3. Tina Gostenčnik
Ekipno: 1. SIROTINJECE,   2.MDSSMB,  3.MDSSKR


13. DP v SHOWDOWNU

ŠDSS je bil izvajalec
12. DP Slovenije v Showdownu !  Organizator DP je bil ZŠIS-POK., DP je bilo izpeljano 18 4. 2015 do 19.4.2015. (sobota in nedelja)

Na DP so se uvrstili igralci, ki so si to priborili na treh kolih v treh regijah.  DP je bilo organizirano v Moški, Ženski in Ekipni konkurenci.  Državna prvaka sta Peter Zidar in Sanja Kos. Ekipno pa so zmagali iz MDSS CE1.

Več o tem na straneh:
www.showdown.si ali pa na www.zsis.si.

 

 

                     21. 2. 2015 Selška dolina -  Prvenstvo v teku na smučeh je zaradi pomanjkanja snega odpadel!

 

SMUČANJE   (29. januar - 1. februar)

Konec januarja smo organizirali smučanje na Ribnici pod Pohorjem za 3 otroke!

 

                       17.1. 2015 Soriška Planina  -  DP v alpskem smučanju je zaradi premalo prijav odpadlo!

 

 

LETO 2014

 

PRVENSTVO ZDSSS v showdownu  (Okroglo 15. 11. 2014)

Na prvenstvu je nastopilo 12 moških in 6 žensk. Prvenstvo se je odvilo v enem dnevu. Zmagovalca sta bila Ladislav Humski in Tanja Oranič. Ekipno se ni igralo zaradi pokmanjkanja časa!

 
 

5. tradicionalni POLETNI TABOR ŠDSS NA KOLPI   (6. - 10. avgust 2014)

Športno društvo slepih in slabovidnih (ŠDSS) je že petnajstič zapored organiziralo poletni tabor za slepo in slabovidno mladino na Kolpi. Nastanili smo se v prostorih Zveze kranjskih tabornikov v Marindolu, kjer bivalne kapacitete  in šotori ustrezajo tudi slepim in slabovidnim. Prav tu smo že vrsto let toplo pričakani zato se radi vračamo. Organizacija tabora za slepe je precej enostavnejša, če se slepi vračajo na kraj, kjer so že orientirani oz seznanjeni z vsemi podrobnostmi v okolju in infrastrukturi. Tako lahko že s prvim dnem pričnemo z aktivnostmi na taboru. Vsi novinci se s pomočjo strokovnih sodelavcev ustrezno orientirajo in se že v toku prvega dne dodobra spoznajo z vsemi značilnostmi tabornega prostora. 15.tabor je bil odličen primer dobre prakse s področja integracije, kajti raznovrstnost udeležencev iz različnih krajev, različnih starosti in različnih potreb je bila ujeta in prilagojena v prav vseh situacijah. Letošnjega tabora so se udeležili mladi slepi in slabovidni od 15. leta pa tja do 25. leta. Tabora so se udeležile tudi družine s predšolskimi in osnovnošolskimi slepimi in slabovidnimi otroki in družine, kjer so starši otrok slepi in slabovidni. Na tabor pa so s svojimi družinami prišli tudi moderatorji delavnic, ki so vsakodnevno sočasno izvajali raznovrstne delavnice na različnih nivojih. Tabor je bil poln športnih aktivnosti in ustvarjalnih delavnic. Aktivnosti, ki se odvijajo v času tabora so prilagojene slepim in slabovidnim, da se lahko poistovetijo z videčimi udeleženci. Na športnih aktivnostih se mladi razvedrijo in razgibajo ter dodobra spodbudijo svoj tekmovalni duh. Ob popoldnevih smo se kljub izredno mrzli Kolpi vsakič šli namočit. Nekateri sprva le do kolen, toda proti koncu tabora smo se prav vsi že kopali, kajti Kolpa se je dnevno ogrela za stopinjo, tako da smo prišli iz 15°C na 20°C.

Vseh udeležencev na taboru nas je bilo preko šestdeset, od tega slaba polovica slepih in slabovidnih, za katere smo skrbeli voditelji ŠDSS. Ob koncu tabora so nam udeleženci pripravili prelep zaključni večer ob tabornem ognju s prijetnim programom, ki dodatno spodbudi strasti in harmoničnost v vseh udeležencih.

Zahvalil bi se vsem voditeljem skupin, delavnic, športnih iger in ostalih aktivnosti, za res kvalitetno pomoč pri izvedbi tabora. Posebna zahvala gre tudi  Zvezi slepih in slabovidnih Slovenije, ki je s pomočjo programa za mlade sofinancirala oz. podprla naš projekt. Zahvalil bi se tudi škofjeloškemu Sožitju, ki zna prisluhniti drugačnosti in po svojih najboljših močeh skuša pomagati da tovrstne aktivnosti uspejo. Zahvalil bi se tudi staršem naših udeležencev, ki nam zaupajo svoje mladostnike in jim skupaj z nami omogočijo kvalitetno preživeti delček počitnic s prijatelji v prijetnem vzdušju.  Zapisal :Gregor Habjan   


8.SDSS OPENŠDSS je PRIPRAVIL ŽE 8. ODPRT TURNIR V SHOWDOWNU NA OKROGLEM. Turnir je potekal v soboto 2.8. in nedeljo 3. 8. 2014.

Prijavilo se je 16 igralcev/lk. Prijavili so se lahko preko svojih MDSS - jev ali pa tudi, kot posamezniki.  Ostanek vida ni ovira, turnirja se lahko udeleži kdorkoli, edino pravilo je med igro uporaba zatemnjenih očal.   Več na telefon 041 857 269  (Gregor Habjan)

Letošnji zmagovalec turnirja je bil ponovno Peter Zidar. V kategoriji Žensk pa je titulo prevzela Tanja Oranič. V ekipnem delu pa je ponovno slavila prva ekipa MDSSCE.

Moški: 1. Peter Zidar, 2. Miha Susman, 3. Ladislav Humski
Ženske: 1. Tanja Oranič, 2. Sanja Kos, 3. Marijana Banjat
Ekipno: 1. MDSSCE1,   2.ŠDSS1,  3.MDSSKR1


DP SHOWDOWN


ŠDSS je bil izvajalec
12. DP Slovenije v Showdownu !  Organizator DP je bil ZŠIS-POK., DP je bilo izpeljano 12 4. 2014 do 13.4.2014. (sobota in nedelja)

Na DP so se uvrstili igralci, ki so si to priborili na treh kolih v treh regijah.  DP je bilo organizirano v Moški, Ženski in Ekipni konkurenci.

Več o tem na straneh:
www.showdown.si ali pa na www.zsis.si.
ZIMSKI TABOR ZA MLADE SLEPE IN SLABOVIDNE

Zimski tabor za mlade slepe in slabovidne 2014!   JE BIL ODPOVEDAN ZARADI PREMALEGA ŠTEVILA PRIJAV.

Padla je odločitev da Zimskaga tabora v prihodnosti ne razpisujemo več!SMUČANJE  (28. januar - 2. februar)

Konec januarja smo organizirali smučanje na Kopah za 3 otroke!

 
                 15.3. 2014 Soriška Planina -  Tek na smučeh je zaradi pomanjkanja snega odpadel!

                       15.3. 2014 Soriška Planina  -  Alpsko smučanje je zaradi premalo prijav odpadlo!

 


 

LETO 2013

 

 

 

3. SVETOVNO PRVENSTVO V Showdownu  (15. - 18. avgust 2013) skupaj z ZŠIS_POK!  Več o tem na www.showdown.si

 

 

 

 

 

 

 

14. tradicionalni POLETNI TABOR ŠDSS NA KOLPI

ŠDSS jev 14. poletni tabor v Marindolu na Kolpi, se je pričel v sredo 7.8.2013 ob 8.15 na glavni železniški postaji v Ljubljani pod Uro!

Tabor je potekal v Marindolu ob Kolpi od 7. 8. 2013 do 11.8.2013. (sreda do nedelja)

Prijave na tabor so bile zaključene 10. julija  2013.

Prijavljenih je 18 mladih slepih in slabovidnih in voditeljski kader brez in z družinami ter družinici z slepimi in slabovidnimi pred ali z osnovnošolskimi otroki. Skupaj nas je bilo 53.

Letos smo tabor izpeljali s 3 novimi voditeljicami (Janjo, Petro in Uršo)! Bile so super, se strinjate.

Prejšnje voditeljice Tinkara, Urša in Urša pa vas prav vse lepo pozdravljajo! Računamo da se še kdaj vidimo!


Program na taboru 2013! 
Pogoji in vse ostale informacije o taboru 2013!    
Prijavnica in izjava
Potrebna oprema

 

7.SDSS OPEN


ŠDSS je PRIPRAVIL ŽE 7. ODPRT TURNIR V SHOWDOWNU NA OKROGLEM. Turnir je potekal v soboto 3.8. in nedeljo 4. 8. 2013.

Prijavilo se je 25 igralcev/lk. Prijavili so se lahko preko svojih MDSS - jev ali pa tudi, kot posamezniki.  Ostanek vida ni ovira, turnirja se lahko udeleži kdorkoli, edino pravilo je med igro uporaba zatemnjenih očal.   Več na telefon 041 857 269  (Gregor Habjan)

Letošnji zmagovalec turnirja je bil ponovno Peter Zidar. V kategoriji Žensk pa je titulo prevzela Sanja Kos. V ekipnem delu pa je ponovno slavila prva ekipa MDSSCE.

Moški: 1. peter Zidar, 2. Aleksander Sabo, 3. Miha Susman
Ženske: 1. Sanja Kos, 2. Jana Fuhrer, 3. Tanja Oranič
Ekipno: 1. MDSSCE1,   2.ŠDSS1,  3.MDSSCE2

Vabilo in razpis

DP SHOWDOWN


ŠDSS je bil izvajalec 11. DP Slovenije v Showdownu !  Organizator DP je bil ZŠIS-POK., DP je bilo izpeljano 20. 4. 2013 do 21.4.2013. (sobota in nedelja)

Na DP so se uvrstili igralci, ki so si to priborili na treh kolih v treh regijah.  DP je bilo organizirano v Moški, Ženski in Ekipni konkurenci.

Več o tem na straneh: www.showdown.si ali pa na www.zsis.si.


PRVENSTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH V TEKU NA SMUČEH 2013 

NA SORIŠKI PLANIN, JE BILO ODPOVEDANO ZARADI SLABIH VREMENSKIH POGOJEV! (se opravičujemo vsem prijavljenim!) 

Pripravljamo prvenstvo v teku na smučeh za slepe in slabovidne! PRVENSTVO BO ORGANIZIRANO V SOBOTO 9.3.2013!  Kraj dogajanja in točen čas bomo še sporočili vsem prijavljenim!

 

 

Prijavnico in razpis dobite na svojih matičnih Medobčinskih društvih slepih in slabovidnih ali s klikom na to vrstico!. 

 

 

Zimski tabor za mlade slepe in slabovidne 2013!   !!! ODPOVEDANO ZARADI PREMALEGA ŠT. PRIJAV !!!

 


VABLJENI NA TEK NA SMUČEH !

7. do 10. MAREC 2013    Zimski tabor na Pokljuki ,  kamor ste vabljeni vsi mladi slepi in slabovidni. Tokrat bo tabor namenjen le teku na smučeh. Če bi kdo želel alpsko smučati, se lahko smuča v svoji režiji  oz glede na predhodni dogovor. Več izveste s klikom na Zimski tabor na Pokljuki.
Prijavi se čim hitreje!!        OSTALE INFORMACIJE NA  ghabjan@siol.net ali na info@sdss-sl.org

Državno Prvenstvo slepih in slabovidnih v alpskem smučanju

je bilo uspešno izpeljano v nedeljo 17.2.2013. na Soriški planini. Tekmovanja se je udeležilo 9 smučarjev in ena smučarka. Tekmo je izpeljala rutinirana ekipa ŠDSS s pomočjo osebja na Soriški planini, ki nam že več ket gre pri organizaciji tega tekmovanja zelo na roko. Hvala tako Ekipi ŠDSS kot Ekipi SC Soriška planina.  Rezultati!
LETO 2012

SHOWDOWN  6.SDSS OPEN je potekal prvi vikend v avgustu  na Okroglem v domu oddiha slepih !  4.8. 2012 -5.8.2012
  

Turnir je odlično uspel ! Na 6.SDSS OPEN (od 3.8.2012  do 5.8.2012) se je ponovno potrdilo, da le ta velja za enega najtežjih in najkakovostnejših turnirjev v Sloveniji. Tokrat se je turnirja udeležilo 19 igralcev oz. igralk, ki so se borili za najvišja mesta. Ob koncu je to najbolje uspelo Petru Zidarju v moški konkurenci in Tanji Oranič v ženski konkurenci. Petru sta sledila še Miha Susman in Ladislav Humski, Tanji pa Sanja Kos in Marjana Banjat. Na turnirju, ki se je odvijal na Okroglem v domu oddiha slepih, se je odigralo veliko tekem in igralci so se dodobra izmučili. Na SDSS OPEN smo povabili tudi igralce iz drugih držav, ki pa se niso odzvali v prav velikem številu. Turnirja se je udeležil igralec iz Švedske - Andreas Johansson, ki je ob koncu zasedel odlično 6. mesto.  Na turnirju so se pomerili tudi v ekipnem tekmovanju, kjer se je najbolje odrezala prva ekipa iz Celja, na drugem mestu se je na veliko presenečenje znašla dokaj oslabljena ekipa ŠDSS-ja ter na tretjem mestu je končala odlična ekipa KPŠRD Karel Jeraj iz Ljubljane. Ob tej prioložnosti bi se zahvalil sodnikom (Marku Jeretini, Marku Kristanc in Marku Čenčič, ki so mi pomagali odsoditi nekaj čez 130 tekem v enem dnevu in pol. Tovrstni dogodki žal postajajo vedno dražji in dražji, tako za tekmovalce, kot tudi za organizatorje. V prihdnosti srčno upam, da bodo nekatera Medobčinska društva in Zveza slepih in slabovidnih znala slediti vzoru nekaterih društev, ki se že zavedajo pomembnosti in specifičnosti te športne panoge ter podprle svoje člane pri ukvarjanju s showdownom! Hvala vsem igralcem in osebju Okroglega za korekten in fer odnos v času trajanja turnirja. Izzovemo vas tudi v prihonjem letu. Športni pozdrav! Gregor Habjan (predsednik ŠDSS)  -  Galerija    Rezultati

ŠDSS-jeva GORNIŠKA TURA 2012, bo organizirana zadnji vikend v Juliju   (27.-29. julij 2012   Ratitovec, Slatnik, Lajnar, bazen Železniki)   Prijave na e mail:  info@sdss-sl.org  ali na    ghabjan@siol.net   

Tura je odpadla zaradi premajhnega interesa!KOLPA 2012  (od 4.7.2012  do 8.7.2012) !

Kratki vtisi:
13 tabor na Kolpi je minil izredno hitro in zelo prijetno. Sicer se nam je zgodilo polno majcenih nezgodic, ki so dodobra obeležile številko 13, ki smo jo podkrepili tudi z 13 udeleženci med mladimi. Več o številki 13 in naših dogodivščinah nam bo kmalu pripravila simpatična udeleženka Anja Hočevar. Seveda nas je bilo na taboru kar nekaj več, saj smo bile poleg mladih slepih in slabovidnih prisotne tudi družine mentorjev in mentoric ter družine, kjer so starši ali otroci slepi in slabovidni. Za prijetnejše vzdušje pa je poskrbelo lepo vreme in zelooooo topla Kolpa (28°C).
Hvala vsem udeležencem za korekten in pošten odnos in za polno mero sodelovanja na aktivnostih. Bilo mi je v veselje!  Se vidimo prihodnje leto!  

Posebna zahvala pa gre podpornikom tega tabora Zvezi slepih in slabovidnih, Zvezi za šport invalidov in Zavodu za slepo in slabovidno mladino. Priporočamo se še vnaprej!

(taborovodja Gregor)
  


Vse predvidene spodnje zimske aktivnosti v letu 2012 so bile odpovedane zaradi zelo slabih zimskih razmer.  GH
 
14.1. 2012  Državno prvenstvo v alpskem smučanju - veleslalom na Soriški planini. (ob 10h)  Prijave do 11.1.2012!  

17.3. 2012  Državno prvenstvo v teku na smučeh za slepe in slabovidne na Pokljuki. (ob 10h)  

15.3. - 18.3. 2012  Zimsko športni tabor na Pokljuki za mlade slepe in slabovidne. (odhod ob 15h iz Ljubljane)   
 

16.3. - 18.3. 2012  Alpsko smučanje na Pokljuki za slepe in slabovidne. (Smučanje je organizirano za družine odraslih slepih in slabovidnih) (predčasni  dogovor in rezervacija učitelja, samostojna rezervacija oz prijava v hotel, ...  več v razpisu - kmalu)

 

 LETO 2011

 

 

GORNIŠKA TURA 2011 (žal gorniška tura ni bila izpeljana iz opravičenih razlogov)

- Gorniška tura naj bi potekala po vrhovih škofjeloškega pogorja, 2x bomo v planinskih  kočah tudi prespali!  Gorniška tura se bo začela v petek 12. 8. popoldne ob 15h in se bo končala v nedeljo 14. 8.  popoldne okrog 18h.

 

SHOWDOWN - 5. SDSS OPEN OKROGLO  5., 6. in 7. avgust   
5 SDSS OPEN, je bil nekaj posebnega, kajti turnirja so se prvič udeležili tudi tujci in sicer je bilo na turnirju kar 15 italjanov, ki so se dobro borili z našimi igralci. Turnir je potekal krasno , sodniki so opravili veliko delo in z veseljem napovedujemo nov turnir v prihodnjem letu. Hvala vsem, ki ste se turnirja udeležili in vsem ki ste pri izvedbi pomagali! (organizator ŠDSS , vodja turnirja Gregor Habjan)

   več na:  www.showdown.si

 

POLETNI TABOR NA KOLPI   1.- 5. julij 2011

Kratki vtisi:
12 tabor na Kolpi je bil prav tako kot vsi do sedaj nekaj posebnega. Nekoliko se je zmanjšala številka udeležbe a še vedno smo bili na zadovoljivi ravni udeležbe. Poleg mladih slepih in slabovidnih so bile na taboru prisotne tudi družine mentorjev in mentoric ter družine, kjer so starši ali otroci slepi in slabovidni.  Minilo je hitro in brez večjih pretresljivih situacij, tako da smo se na koncu vsi razšli zadovoljni. Zahvalil bi se vsem udeležencem ker so skupaj z mano soustvarili tako prijetno petdnevno bivanje v Marindolu na Kolpi.! Hvala tudi vsem, ki so kakorkoli pomagali k izvedbi tega tabora, še posebna zahvala pa gre Zvezi slepih in slabovidnih, Zvezi za šport invalidov, Zavodu za slepo in slabovidno mladino.  Se vidimo prihodnje leto!   (taborovodja Gregor)


DRŽAVNO PRVENSTVO V SHOWDOWNU 16. APRIL IN 17. APRIL - OKROGLO DOM ODDIHA ZVEZE SLEPIH IN SLABOVIDNIH

Organizacija Državnega prvenstva slepih in slabovidnih v showdownu je uspešno za nami. Tekmovalno vzdušje je bilo močno prisotno, kar nam je ponudilo veliko dobrih in kvalitetnih dvobojev, ter tudi kakšno opazko in komentar sem ter tja. Tega v Showdownu do sedaj nismo bili vajeni a na velikih tekmovanjih pride tudi do tega.  Vsi naslovi so odšli v Celje (peter Zidar, Jana Fuhrer in ekipa MDSSCE1)  Lepo bodite in več o showdownu in samem prvenstvu si lahko preberete na int. strani: www.showdown.si

17. 3. 2011 DO 20. 3. 2011 - ZIMSKI TABOR NA POKLJUKI ZA MLADE SLEPE IN SLABOVIDNE in 18. 3. 2011 DO 20. 3. 2011 - ZIMSKI TABOR NA POKLJUKI ZA SLEPE IN SLABOVIDNE DRUŽINE

Na tabor se je prijavilo 18 mladih slepih in slabovidnih, ter 6 slepih in slabovidnih družin. Žal kasneje temu ni bilo tako in je nekaj prijavljenih v zadnjem trenutku udeležbo preklicalo. Ker smo bila predvidena tako lepo pisana druščina, smo v naše vrste povabili kar 9 mentorjev, ki smo skrbeli za to, da so se stvari odvijale po zastavljenem planu. Z mladimi smo startali v četrtek pred zavodom ob 15h in s tremi kombiji odšli proti Pokljuki. Družinice pa so prispele v petek tja do 16h v lastni režiji pred šport hotel na Pokljuki! Vse je teklo po programu. Vreme nam je ponovno šlo na roko. Tabor je bil odličen in je na nas ki smo bili poleg naredil odličen vtis ter nam ponovno vlil volje za delo vnaprej. Nekoliko slab vtis smo zaradi številčnih odjav pustili v hotelu a kljub temu računamo, da nam bodo tudi v prihodnje naklonjeni in nas lepo sprejeli v svoje prostore! Še enkrat bi se lepo zahvalil vsem udeležencem za resnično prijetno vzdušje, fer odnos in spoštovanje dogovorov. Zahvalil bi se mentorjem, ki ste se ponovno izkazali za marljive in sposobne delavce, vredne zaupanja in pohvale. Hvala vam in se vidimo v prihodnjem letu.
Predsednik ŠDSS: Gregor Habjan 19. 3. 2011 - DRŽAVNO PRVENSTVO V TEKU NA SMUČEH ZA SLEPE IN SLABOVIDNE (POKLJUKA)

Na 6. DP v teku na smučeh je bila udeležba zahvaljujoč našemu taboru dokaj številčna. Tako, da se je sprva na DP prijavilo kar 38 tekmovalcev v kar 10 kategorijah. Število odjav je dan pred startom sicer malenkost pokvarilo udeležbo a še zdaleč ne vzdušja, ki vlada na tovrstnih tekmovanjih. Tekmovanje se je torej odvijalo v 10 kategorijah in z 27 štarta neustrašnih tekmovalcev. Na progi je bilo delujočih 6 sodnikov in hkrati tudi spremljevalcev slepim in slabovidnim. Najboljši čas med tekmovalci je pritekel Drago Šebenik iz MDSSLJ, v kategoriji deklet pa Tanja Oranič MDSSKR. Nagrado ŠDSS za požrtvovalnost in prizadevanje pa je prejel najstarejši tekmovalec Štefan jerala (79 let). Tekma je ob razmeroma zelo težkih pogojih, pomanjkanju snega in dodelavi ter nanašanju snega na progo potekala brez večjih organizacijskih problemov. Po tekmovanju bi se zahvalil vsem, ki ste prišli tekmovat, vsem ki ste spremljali tekmovalce po progi in vsem ki ste pri pripravi proge sodelovali; še posebej delavcem smučišč na Goreljku, ki so se aktivno in prostovoljno vključili v pripravo te proge. Prihodnje leto vabljeni v še večjem številu.
 

15. 1. 2011 - DRŽAVNO PRVENSTVO V ALPSKEM SMUČANJU - VELESLALOM ZA SLEPE IN SLABOVIDNE (SORIŠKA PLANINA ) PRIJAVE DO 12. 1. 2011, START PRVE VOŽNJE OB 10.30. DVIG STARTNIH ŠTEVILK OB 9.00 IN OB 10.00 ZA HIŠICO KJER SE PRODAJAJO KARTE. INFORMACIJE NA ghabjan@siol.net

ORGANIZATOR DRŽAVNEGA PRVENSTVA JE ZVEZA DRUŠTEV SLEPIH IN SLABOVIDNIH SLOVENIJE, IZVAJALEC PA ŠPORTNO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH IZ ŠKOFJE LOKE. DRŽAVNO PRVENSTVO JE BILO ODLIČNO IZPELJANO IN OBISKANO S STARNI ŠTIRIH DRUŠTEV. VREME JE BILO SONČNO IN TOPLO. POGOJI ZA SMUČANJE ODLIČNI, PROGA DOVOLJ TRDNA, DA JE BREZHIBNO ZDRŽALA VSE TRI TEKE. TEKMOVALCI SO BILI ZELO MOTIVIRANI IN OB KONCU TUDI ZELO ZADOVOLJNI, KAJTI DANES JE BILA TEKMA PRAVI UŽITEK. PRAV VSI SMO POGREŠALI ŠE OSTALE SLEPE IN SLABOVIDNE, KI SE TUDI UKVARJAJO S SMUČANJEM IN SE IZ NE VEM KAKŠNIH RAZLOGOV NE UDELEŽIJO TEKMOVANJA. TOVRSTNI DOGODKI SE V SLOVENSKEM PROSTORU ODVIJEJO LE ENKRAT LETNO IN TO BI MORALI SLEPI IZKORISTITI. ZMAGOVALCI V KATEGORIJI B1 (TONE LOTRIČ MDSSLJ), V KATEGORIJI B2 (JOŽE LAMPE MDSSKR) IN V KATEGORIJI B3 (JOŽE ZALOŽNIK MDSSCE). SMUČIŠČE TC SORICA NAM JE ŠLO PRI IZVEDBI TEKMOVANJA ZELO NA ROKO IN SO NAM PRISKOČILI NA POMOČ Z VSEMI SVOJIMI ZMOŽNOSTMI. PRAV TAKO JE BILA TUDI POGOSTITEV OB KONCU V LITOSTROJSKI KOČI PRAV VSEM V VELIKO ZADOVOLJSTVO. DRŽAVNO PRVENSTVO SO PRIŠLI POSNETI TUDI IZ RTV SLOVENIJE IN INSERT IZ SORIŠKE PLANINE SI LAHKO OGLEDATE NA TEMLE LINKU. FOTOGRAFIJE PA SI OGLEJTE V NAŠIH GALERIJAH. ZAHVALIL BI SE VSEM TEKMOVALCEM ZA KOREKTEN ODNOS DO ORGANIZATORJA IN SODNIKOM TER POSTAVLJALCEM OB PROGI ZA VSO POMOČ. SE VIDIMO V PRIHODNJEM LETU Z GESLOM !!! SMUČAJMO SE !!! VEČ O VSEM DOBITE NA NASLEDNJIH LINKIH dnevnik rtv slo 1 . fotogalerija  rezultati poročilo


7. 1. 2011 DO 9. 1. 2011 - ŠOLSKO PRVENSTVO 2010 V SHOWDOWNU

(ZAVOD ZA SLEPO IN SLABOVIDNO MLADINO LJUBLJANA)

Šolsko prvenstvo slepih in slabovidnih 2010 v showdownu končno pod streho. Znova šolski prvak Peter Zidar, ki je preko težkih dvobojev prišel do povsem zasluženega drugega zaporednega naslova Šolskega prvaka! Tik za njim se je uvrstila Tanja Oranič, ki je v polfinalu z odlično igro premagala mladi up Miha Susmana. Tako je bil Miha v borbi z Lejo Mažič za 3. mesto vseeno še toliko zbran, da se je povzpel na stopničke. Leja je bila na koncu nehvaležnem 4. mestu. Za njo se se zvrstili naslednji tekmovalci in tekmovalke: 5. mesto Magda Jankovič, 6. mesto Tina Gostenčnik, 7. mesto Borut Višnikar, 8. mesto Darjan Jermol, 9. mesto Gordana Grujič, 10. mesto Uroš Bibič in 11. mesto Matija Bregar. Na prvenstvo smo povabili izven konkurence tudi aktualno svetovno prvakinjo Jano Fuhrer in aktualnega Evropskega prvaka Aleksandra Sabo, ki sta nastopila izven konkurence. Turnir je ob pomoči sodnikov Borisa Rupnika in Gašperja Tanška koordiniral in vodil Gregor Habjan. Prvenstvo je bilo izpeljano v Zavodu za slepo in slabovidno mladino , ki je tudi organizator tega prvenstva. (fotografije)ČE IMATE ČAS SI OGLEJTE FOTOGRAFIJE IZ NAŠIH DEJAVNOSTI
LETO 2010
Vodenje športnih aktivnosti med vikendi, pred ter po pouku (showdown, squash, plavanje, pohodništvo, fitness)


Showdown – SDSS turnir (6. in 7. avgust 2010)

4. TURNIR šdss je uspel zelo dobro. Odigral se je na najvišjem možnem nivoju. Udeležilo se ga je 27 tekmovalcev oz tekmovalk. V moški konkurenci je 1. mesto dosegel Peter Zidar, 2. mesto Miha Susman in 3. mesto Ladislav Humski. V ženski konkurenci pa si je 1. mesto priborila Tanja Oranič, 2. je bila Jana Fuhrer in 3. mesto je pripadlo Anji Hočevar. Ekipno je ekipa MDSSCE zmagala pred ekipo Vzhoda in KPŠRD. Hvala lepa sodnikom in osebju na Okroglem za kvalitetno delo ta vikend. fotografije

Poletno športni tabor za slepo in slabovidno mladino na Kolpi (2., 3., 4., 5., 6. julij 2010)

Zdaj že tradicionalni poletni tabor na Kolpi za mlade slepe in slabovidne je bil ponovno organiziran začet julija v belokranjski vasici Marindol, kjer imajo kranjski taborniki svoj taborniški prostor in vse potrebno za izpeljavo uspešnega tabora. Prijavilo se je 32 udeležencev, ki so lepo sodelovali prav v vseh delavnicah in športnih aktivnostih, tako da si zaslužijo javno pohvalo. Pohvalil bi tudi voditelje delavnic, ki so zelo kvalitetno pripravili delavnice (ustvarjanje s das maso in podoživljanje svojega dela s strokovnjakom, , , beat box, mala pekarna, kolpa ima talent, taborniški ogenj, peka mesa na žaru). Poleg delavnic so bili na taboru še športni moderatorji, ki so prav tako odlično poskrbeli za izvajanje jutranje telovadbe in raznolikih športnih iger preko celega dneva. Vsi udeleženci se spoznajo z specialnimi športnimi vsebinami slapih kot sta igri golbal in showdown. Program, ki je bil načrtovan, je bil ponovno izveden v celoti, tako da smo se prav vsi razveselili trenutkov, kjer smo lahko tudi malo svobodno zadihali. Na tem taboru so imeli slepi in slabovidni možnost spoznati različne variante timskega dela za katerim ŠDSS najbolj strmi, ga spodbuja med udeleženci in se potrudimo tudi za dober vzgled. Udeleženci prihajajo s področja celotne Slovenije, zato se sprva med seboj prav vsi ne poznajo, a proti koncu nekateri oblikujejo primerne prijateljske vezi. Oddaljenost in različni interesi sta dva dejavnika, ki jim v vsakdanu to omejujeta, tako da imajo na taboru možnost spoznati drug drugega do obisti kar je zelo pomembno za socializacijo mladih, ki je za mlade velikega pomena … Z veseljem lahko rečemo, da je bilo vreme, ki je zelo pomembno za dobro izvedbo tabora lepo in toplo, kar posledično pomeni tudi toplo kolpo in dolgo ter prijetno kopanje.. Zaključni večer nam je prinesel raznovrstne točke skupin ob katerih smo se zabavali, zanimivo delavnico o peki na žaru in razglasitev zmagovalne skupine ter podelitev nagrad udeležencem. Ob zaključku tabora vedno razkrijemo tudi skrite prijatelje, ki je po petih zaporedenih letih resnično doživel velik razcvet in smo vsi skupaj napisali svojim skritim prijateljem, precejšno mero sporočilc in tudi mini darilca so se skrivoma podarjala prijateljem. Udeleženci so dobre volje ob tabornem ognju in pristnih zvokih harmonike ter kitare prepevali in se zabavali še dolgo v noč.

Vsi mentorji, delavničarji in voditelji športnih iger pridemo na tabor z svojimi partnerji in otroki, tako da smo na letošnji 11. tabor ponovno povabili za vikend tudi družinice s slepimi in slabovidnimi otročki v predšolskem obdobju oz družinice katerih starši so slepi oz. slabovidni z otročki v predšolskem ali osnovnošolskem obdobju. Na vabilo so se odzvale tri družinice, kar pomeni da se noviteta na naših taborih počasi uvaja v življenja slepih in slabovidnih. Starši, kolikor jim je seveda dopuščal čas, so se vključevali v delavnice, ki smo jih organizirali za mlade slepe in slabovidne. Vsi pa so sodelovali v delavnicah namenjenim otrokom, ki jih ob pomoči vseh mamic in seveda tudi očkov vodijo članice in člani ŠDSS.

Evalvacija med strokovnimi sodelavci, voditelji in delavničarji je potekala v Medvodah Na Klancu, kjer smo družno ugotovili, da smo ponovno kvalitetno opravili dobro delo. Žal se tovrstnega tabora ne da izpeljati brez finančnih sredstev, zato se iz srca in v imenu vseh udeležencev zahvaljujem tudi našim podpornikom; Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije, Zvezi za šport invalidov Slovenije- Paraolimpijski komite, Športni zvezi Škofja Loka, nekaterim medobčinskim društvom slepih in slabovidnih, OŠ Jakob Aljaž, TD Selca, gostilni Na Klancu, Kranjskim tabornikom in vsem ostalim, ki kakorkoli podpirajo naše delo in nas pri tem tudi spodbujajo. Posebna zahvala pa še enkrat gre voditeljicam skupin, animatorjem in delavničarjem.

Za zaključek lahko rečem, da smo ob vikendu, ko so nas obiskale še družinice dosegli zavidljivo število 74 udeležencev, kar je dober pokazatelj našega dela in velikega vložka v integracijo slepih in slabovidnih ter željo po aktivnem in organiziranem dopustu.

Zapisal; Taborovodja in predsednik ŠDSS:

Gregor Habjan fotoDP v Showdownu Okroglo (17. in 18. april 2010)

8. DP v showdownu za Moške, 8. DP v showdownu za ženske in 2. DP v ekipnem tekmovanju je potekalo v domu oddiha slepih in slabovidnih na Okroglem. Prireditev je potekala pod okriljem Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite. Za podizvajalca je bilo na razpisu izbrano Športno društvo slepih in slabovidnih, ki se je tudi letos izkazalo z odlično organizacijo letošnjega DP.
Prvenstvo je otvoril predsednik ZŠIS-POK Emil Muri, ki je lepo pozdravil vse udeležence in jim zaželel veliko sreče na tekmovanju. Predsednik ŠDSS in vodja tekmovanja Gregor Habjan je predstavil sodnike (Nejc Jakič, Marko Kristanc, Miro Černigoj, Gašper Tanjšek, Marko Jeretina, Henrik Plank in Gregor Habjan), pravila igre ter program in sistem igranja. Glavni sodnik Nejc Jakič je objasnil nova pravila. Sodniški tim je izvedel žrebanje, s katerim smo tekmovalce in tekmovalke razvrstili v igralne skupine.

V soboto smo razigravali po skupinah, namen tega je bilo dobiti najboljših šest v ženski in najboljših osem v moški konkurenci ter ponovno razigravanja vsak z vsakim med najboljšimi za mesta od 1 do 4. Odigrali so se tudi dvoboji v skupinah za mesta od 8 naprej v moški oz. od 6 naprej v ženski konkurenci. Po večerji smo tudi odigrali prvi krog ekipnih tekmovanj, kjer so se skupine razvrstile po mestih od 1-3, 4-6 in 7-9. V nedeljo zjutraj smo nadaljevali z ekipnim delom okrog 10h smo pričeli z četrtfinali, nato polfinali in nazadnje finale, ki se je odigralo na 5 setov. V ekipnem državnem prvenstvu se je pomerilo 9 ekip. Med ekipami je zmagala ekipa MDSSCE1, drugo mesto je dosegla ekipa MDSSPT, tretje mesto ekipa MDSSMS in nehvaležno četrto mesto ekipa MDSSCE2. V posamičnih konkurencah je pri moških osvojil naslov državnega prvaka Peter Zidar iz MDSSCE, drugo mesto je dosegel Ladislav Humski MDSSCE, tretje mesto Aleksander Sabo MDSSMS in četrto mesto Aleksander Novak iz MDSSKP. Pri Ženskah pa je naslov Državne prvakinje odšel z Jano Furer v MDSSCE, drugo mesto v MDSSKR s Tanjo Oranič in tretje mesto v MDSSCE z Sanjo Kos ter četrto mesto v MDSSMB z odlično Tino Gostenčnik.

Skupaj na obeh prvenstvih se je nemoteno odigralo 123 tekem na treh mizah:

-
v razigravanju 12 med dekleti in 24 med moškimi,

-
med 8 najboljših 15 med dekleti in 28 med moškimi,

-
pri moških od 9 – 36 oz. pri dekletih od 7 – 12 se je odigralo 18 tekem

-
finalnih dvobojev je bilo 8 tekem,

-
ekipno se je odigralo 18 tekem.
 
V zaključnem nagovoru vodja tekmovanja Gregorja Habjan je bilo izrečena pohvala tekmovalcem za dobre igre a je vseeno opozoril tudi na pomen ekipnega tekmovanja, ker bo v prihodnosti in z novim igralnim liga sistemom v letu 2010 le to dobilo na pomembnosti. Priznanja so podelili Andreja Razlag (Glavna trenerka kegljaške reprezentance) v ekipni konkurenci, Nejc Jakič (glavni sodnik) v moški konkurenci in Henrik Plank (sodnik in paraolimpijec) v ženski konkurenci.
 
Vodja tekmovanja: Gregor Habjan


Zimski tabor alpskega smučanja in teka na smučeh (18.,19., 20., 21. mar. 2010)

10. Zimski tabor za slepo in slabovidno mladino iz celotne slovenije je lepo uspel. Tabora se je udeležilo 17 mladih in le ti so šli skozi odlično pripravljen program z različnimi športnimi vsebini. Tabora se je udeležilo tudi 5 družin, katerih polno čuteči otroci so se učili smučati kakor tudi starši odrasli slepi in slabovidni. Dogajanje je bilo pestro saj smo z ekipo 8 mentorjev poskrbeli da se je dogajalo cel dan. Zahvalil bi se vsem ki ste kakor koli pomagali pri realizaciji tega trabora. Se vidimo 2011. foto

 

DP slepih in slabovidnih v teku na smučeh Pokljuka (20. mar. 2010)

Na 5. DP v teku na smučeh je bila udeležba zahvaljujoč našemu taboru dokaj številčna. Tako, da se je sprva na DP prijavilo kar 36 tekmovalcev v kar 10 kategorijah. Na progi je bilo delujočih 6 sodnikov in hkrati tudi spremljevalcev slepim in slabovidnim. Najboljši čas med tekmovalci je pritekel Franc Vodenik iz MDSSLJ, v kategoriji deklet pa Tanja Oranič MDSSKR. Tekma je ob razmeroma zelo težkih pogojih in je potekala brez večjih organizacijskih problemov. Po tekmovanju bi se zahvalil vsem, ki ste prišli tekmovat, vsem ki ste spremljali tekmovalce po progi in vsem ki ste pri pripravi proge sodelovali; še posebej delavcem smučišč na Goreljku, ki so se aktivno in prostovoljno vključili v pripravo te proge. Prihodnje leto vabljeni v še večjem številu.

DP slepih in slabovidnih v alpskem smučanju Soriška planina (16. jan. 2010)

ORGANIZATOR DRŽAVNEGA PRVENSTVA JE ZVEZA DRUŠTEV SLEPIH IN SLABOVIDNIH SLOVENIJE, IZVAJALEC PA ŠPORTNO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH IZ ŠKOFJE LOKE. DRŽAVNO PRVENSTVO JE BILO ODLIČNO IZPELJANO IN OBISKANO S STARNI ŠTIRIH DRUŠTEV. VREME JE BILO SONČNO IN TOPLO. POGOJI ZA SMUČANJE ODLIČNI, PROGA DOVOLJ TRDNA, DA JE BREZHIBNO ZDRŽALA VSE TRI TEKE. TEKMOVALCI SO BILI ZELO MOTIVIRANI IN OB KONCU TUDI ZELO ZADOVOLJNI, KAJTI DANES JE BILA TEKMA PRAVI UŽITEK. PRAV VSI SMO POGREŠALI ŠE OSTALE SLEPE IN SLABOVIDNE, KI SE TUDI UKVARJAJO S SMUČANJEM IN SE IZ NE VEM KAKŠNIH RAZLOGOV NE UDELEŽIJO TEKMOVANJA. TOVRSTNI DOGODKI SE V SLOVENSKEM PROSTORU ODVIJEJO LE ENKRAT LETNO IN TO BI MORALI SLEPI IZKORISTITI. ZMAGOVALCI V KATEGORIJI B1 (FRANC MLAČNIK MDSSKR), V KATEGORIJI B2 (JOŽE ZALOŽNIK MDSSCE) IN V KATEGORIJI B3 (EMIL JAKIČ MDSSLJ). SMUČIŠČE TC SORICA NAM JE ŠLO PRI IZVEDBI TEKMOVANJA ZELO NA ROKO IN SO NAM PRISKOČILI NA POMOČ Z VSEMI SVOJIMI ZMOŽNOSTMI. PRAV TAKO JE BILA TUDI POGOSTITEV OB KONCU V LITOSTROJSKI KOČI PRAV VSEM V VELIKO ZADOVOLJSTVO. DRŽAVNO PRVENSTVO SO PRIŠLI POSNETI TUDI IZ RTV SLOVENIJE IN INSERT IZ SORIŠKE PLANINE SI LAHKO OGLEDATE NA TEMLE LINKU. FOTOGRAFIJE PA SI OGLEJTE V NAŠIH GALERIJAH. ZAHVALIL BI SE VSEM TEKMOVALCEM ZA KOREKTEN ODNOS DO ORGANIZATORJA IN SODNIKOM TER POSTAVLJALCEM OB PROGI ZA VSO POMOČ. SE VIDIMO V PRIHODNJEM LETU Z GESLOM !!! SMUČAJMO SE !!!

Organizacija različnih delavnic in predavanj po naročilu